Dobrota z ryžových cestovín

Táto chutná maškrta je jedna z mojích najobľúbenejších a som moc rada že som si ju pre mňa objavila. Je to také jednoduché, ale nie každý pozná tieto fantastické ryžové cestoviny aj takto. Zväčša sa jedia na slano v rôznych ázijských jedlách, ale to nie je úplne moja obľúbená stránka.
Tak ma napadlo Vám túto rýchlovku predstaviť, lebo sa blíži sezóna jahôd a iného ovocia. Každý si to zamiluje a myslím že Vám to bude chutiť a stane sa aj vaším špeci rýchlim jedlom ako u mňa.
Tak sa vrhnime na to!

Budeme potrebovať:
- ryžové cestoviny
- ovocie
- granko
- soľ
- olej
Pripravíme si:
- hrniec
- cedítko
- šporák
- misky/taniere

Ako prvé si dáme zovrieť vodu ako na klasické cestoviny a trošku osolíme aby neboli úplne plané. Zatiaľ si nakrájame a očistíme ovocie a pripavime granko alebo inú posýpku. Podľa mňa osobne by mohol byť fajn aj tvaroh.

Keď nám voda začne vrieť pridáme cestoviny a povaríme 5 – 8 minút a môžeme cediť.
Keď máme scedené a v miske naložíme na tanier.

Pridáme granko alebo obľúbenú posýpku.
Nasypeme jahody a máme hotovo 🙂
Je to naozaj na každom a ja to takto ľúbim, viem že tento recept nie je svetoborný, ale myslím že je fajn na spestrenie.
Dobrú chuť! A poviem Vám ja toto úplne milujeem a dokážem to zjesť aj sama bez pomoci okolia. Prajem Vám krány slnečný dniik 🙂
Mima
Pridaj komentár